Spack is een wand en plafond afwerking met een struktuur. Het wordt bij bijna alle nieuwbouw woningen standaard toegepast op de plafonds. Voornaamste reden hiervoor is dat het de goedkoopste en snelste wand en plafond afwerking is.
Het grootste voordeel aan spack is dat er geen perfecte ondergrond nodig is zoals bij schilderwerk. De wanden moeten recht en behang-klaar zijn.
Alle nieuwbouw woningen worden in Nederland behangklaar opgeleverd. Dit zijn vaak betonnen buitenmuren met (kleine) gaatjes in het beton en binnenmuren gemaakt met van die grote blokken.
Spack wordt met een spuit aangebracht in 2 lagen. De eerste laag wordt met een stukadoorsmes mes van 50 cm glad getrokken. Alle kleine gaatjes en oneffenheden worden zo gevuld en gladgestreken.
Dit moet minimaal een nacht drogen. De tweede laag wordt gespoten met extra luchtdruk in de spuit. Hierdoor ontstaat de struktuur die het eindresultaat bepaald. Wij kunnen met de hoeveelheid lucht bepalen hoe grof de struktuur van de spack wordt.
Voor plafonds wordt meestal voor een middelgrofe struktuur gekozen. Voor wanden is middel of fijn vaak gewenst. Echter door de struktuur ziet u ook andere oneffenheden niet meer. Als de blokken van een binnenmuur niet mooi recht zijn geplaatst zal dit met een fijne struktuur alsnog te zien zijn. De wand zal dan eerst gestukadoort moeten worden. In dat geval adviseren wij om de wand met verf te spuiten en het mooie nieuwe stuukwerk glad te laten. Het prijsvoordeel van spack is hiermee ook weg.
Bij nieuwe woningen of nieuw gestuukte wanden en plafonds kan de spack er direct op. Er is ook geen voorlijm nodig, de spack zit muurvast. Bij oude poederende verflagen moer er een voorlijm gebruikt worden.
Bij bestaande wanden en plafonds zij er vaak vervuilingen die later door de spack heen zichtbaar zijn. Deze vervuilingen zijn roet, nicotine, roest, schimmel, lekkageplekken en oude behanglijm. Hier moet eerst een laag isolerende primer worden aangebracht. Als dit niet gebeurt zal het spuitwerk geel en zwart doorslaan. Let op bij de prijsvechters op internet dit zit nooit in de prijs verwerkt en zal dus extra berekend worden. Wij geven een All-In prijs.
Het lijkt slim om dit zelf te doen om geld uit te sparen maar dan vervalt de garantie van het bedrijf wat de spuitwerken verzorgt.
Voor een strak eindresultaat is het nodig dat de ondergrond hiervoor klaar is. In de regel worden in Nederland alle woningen zowel nieuw als na renovatie behangklaar opgeleverd. Soms moet er nog wat gestukadoord worden om iets vlak te krijgen. Het voordeel met spack struktuur is dat als je kleine stukjes repareert, deze overgangen later niet meer zichtbaar zijn in het eindresultaat. Op plaatsen waar wij verwachten dat er een scheur kan komen plaatsen wij bewapeningsgaas.
In de hoeken kan een nieuwbouw huis krimpnaden krijgen. Het lijkt slim om hier ook gaas te plakken maar dit is het niet. Als een betonnen plaat van 20 cm dik gaat krimpen houdt een gaas dit ook niet meer tegen. Als er wel gaas wordt geplaatst in de hoeken zal de krimp niet netjes in de hoek verschijnen maar 2-3 cm vanaf de hoek. dit is onmogelijk weg te werken achteraf terwijl die in de hoek onzichtbaar te repareren is.
Kitten van naden vangt een krimp van 1 tot 2 mm op. Spack kan niet op hout gespoten worden.
Als er achter de radiatoren gespoten moet worden dienen deze gedemonteerd te zijn. Wij kunnen dit voor u laten doen maar mijn voorkeur bij verwarmingen gaat naar uw eigen cv monteur i.v.m. storingsdienst.
De laatste 20 jaar worden bijna alle plafonds in de nieuwbouw opgeleverd met betonnen platen van 2 meter breed met een v naad ertussen. Vaak willen mensen dit weg hebben en dat doen we door er bewapeningsgaas op te plakken tegen scheurvorming en deze naden af te smeren met stukadoorgips. Helaas komt het ook vaak voor dat de platen niet op dezelfde hoogte liggen. Als er 1 plaat hoger ligt kan dit opgelost worden door alleen deze plaat te stukadoren. Als het er meer zijn of er ligt 1 plaat lager zal het hele plafond gestukadoord moeten worden.
In dat geval adviseren wij om het mooie nieuwe stuukwerk glad te laten en deze door ons met een gladde muurverf te laten spuiten.
Wij komen hoogteverschillen van wel 2 cm tegen. Als dit alleen op de naden wordt afgesmeerd zal een golvend plafond uw eindresultaat zijn. Een prijsopgave voor deze werken kan alleen afgegeven worden als wij de locatie hebben bezocht.
Alle niet te spuiten delen moeten worden afgeplakt. Dit wordt door ons gedaan en zit al in onze prijs verwerkt. Bij de Internetstunters gaan ze altijd uit van een leeg nieuwbouwhuis zonder deuren, kozijnen keuken, vloeren enz. Het afplakken zal dan extra berekend worden.
Afplakken lijkt een klusje wat je zelf kan maar valt achteraf altijd tegen. Het begint al met de goede materialen. Afplak tape van de bouwmarkt plakt lekker goed en daar zit ook meteen het probleem: Als u de plakband verwijderd trekt u vaak hele stukken van de ondergrond mee zoals verf en stuukwerk. Achterblijvende lijmresten is ergenis nummer 2. Ook zie je pas na het verwijderen van de tape of de lijn mooi recht is geworden en niet teveel op de muur of kozijn zit.
Bijwerken hiervan maakt het geheel niet mooier en is met struktuur niet eens mogelijk. Als er tijdens het spuiten stukken afplak weggeblazen worden zou u dat zelf moeten schoonmaken. Dat ziet u pas als het al droog is.
Op Internet wordt geadverteerd met prijzen vanaf 5 euro per m2. U kan zelf wel begrijpen dat dit prijzen zijn voor binnenkomen, spuiten en wegwezen. Een bedrijf wat alle eerdergenoemde werkzaamheden serieus neemt en uw woning schoon en netjes zonder afval achterlaat zal hier 3 a 4 keer zoveel werk aan hebben. De prijs is echter niet 3 of 4 keer zo duur dus waar ligt de winst?
Voor net particulier werk zal de prijs tussen de 10 en 14 euro per m2 liggen. afhankelijk van bovenstaande voorbereidingen en de mate van afplakwerk.
Een kelder zonder ramen zal goedkoper zijn als een gang met trap naar boven waar veel afgeplakt moet worden.
Op onze Prijsindicatie krijgt u 5 stappen die hier al rekening mee houden waardoor u geen verassingen achteraf heeft.
Voor een prijsopgave van het repareren en stukadoren moeten wij altijd de locatie hebben bezocht of kunt u foto's mailen.
Spackspuiten valt onder de 6% BTW regeling voor woningen ouder dan 2 jaar.
Spack wordt standaard gespoten in een lichte variant van de kleur 9010. Spack kan ook gemengt worden in elke lichte kleur. Doorgaans wordt hiervoor een kleurtoeslag van 2 euro voor berekend. Als u 1 wand een andere (donkere) kleur wilt zal deze appart worden overgeschilderd met verf. prijs hiervan op aanvraag.
De eventuele isoleerprimer moet altijd een nacht drogen. De eerste afgemeste spack laag moet ook een nacht drogen en de 2e korrellaag voelt na een paar uur al redelijk droog aan. Overschilderen met verf kan pas na 1-2 dagen. Er moet goed geventileerd worden en de temparatuur moet minimaal 15C zijn.
U kunt hier berekenen wat het spackspuiten in uw geval zou gaan kosten
Video laden, moment geduld a.u.b..
Overige werkzaamheden van Spuitbedrijf Schildersbedrijf Hilversum:
Alle diensten die wij leveren, voeren we uitsluitend uit tegen de beste kwaliteit met de grootst mogelijke zorg. Diensten waarvoor u ons onder andere in kunt schakelen zijn:
Aarzel niet en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!