Geplaats op maandag, 2 september 2013 om 11:41:16

Het aantal huizenverkopen is afgelopen maand geëxplodeerd. Het aantal huizenverkopen nam 50% toe in vergelijking met dezelfde periode van 2012, en ook vroegen consumenten veel vaker om bezichtigingen en hypotheekadviezen. "De bodem in de huizenmarkt is echt bereikt."


  Het ging om 11.500 verkochte huizen en 130.000 aanvragen voor een bezichtiging, in augustus. Ook ten opzichte van de voorgaande maand betekende dit een stijging, aldus gegevens van Makelaarsland, een van de grootste makelaars van Nederland.

  Strategisch moment

  Volgens directeur Jeroen Stoop zijn er meerdere factoren die de verkopen in augustus aanjoegen. "We merken dat klanten verwachten dat de economie herstelt en de hypotheekrente daardoor zal stijgen, evenals de huizenprijzen. Ze zien de huidige periode daarom als strategisch moment om een huis te kopen. Augustus was al de vierde sterke maand op rij, de bodem is echt bereikt."

  Media

  Daarnaast spreekt Stoop van een positieve invloed van de media. "Berichten dat de bodem van de huizenprijzen bereikt is, dragen bij aan het goede gevoel van de consument. Dat hebben wij hier echt duidelijk gemerkt." Vanwege de vele bezichtigingen die in augustus zijn uitgevraagd verwacht Stoop ook voor september een goede maand.

  Kanttekening bij de vergelijking op jaarbasis is wel dat vorig jaar augustus een erg zwakke maand was, mede omdat beleggers de verkiezingsuitslag afwachtten. Bovendien schoof een aantal huizenkopers aankopen naar voren in 2012, omdat vanaf juli de NHG-grens verlaagd zou worden.

  Schildersbedrijf Hilversum is een onderdeel van Van Amsterdam Schilderwerken
  Uw schilder voor totaalprojecten, woonhuizen, bedrijven, winkels en interieurs.
  Hoofdkantoor: Bachlaan 34, 1272 EK Huizen | Telefoon 0653 - 47 57 01 | E-mail info@vanamsterdam.com

  6i© 2022 | Page loaded in 0,0293 seconds